Založ si blog

Spoplatnenie interrupcií ako cesta ku katolíckej tme

V susednom Poľsku zákaz interrupcií vyvolal obrovskú vlnu odporu a to najmä zo strany poľských žien. Niet sa čomu čudovať, ide o problematický zásah do ženských práv a vo všeobecnosti aj ľudských práv. Hoci aj na Slovensku sa objavili pokusy o úpravu zákona o interrupciách, považovali sa až doteraz za výstrelky ultrakonzervatívnych síl v slovenskom parlamente. Až doteraz. Ministerstvo zdravotníctva totiž vydalo nové znenie vyhlášky o umelom prerušení tehotenstva, podľa ktorého si ženy nad 40 rokov si za potrat musia zaplatiť. Ich zdôvodnením je odstránenie vekovej diskriminácie. Nová vyhláška bude v praxi znamenať, že pokiaľ jediným dôvodom prerušenia tehotenstva ženy s vekom nad 40 rokov bude práve jej vek, táto žena za potrat bude musieť zaplatiť. Pokiaľ pôjde o zdravotné riziko, bude interrupcia aj naďalej bezplatná.

Ako už bolo spomenuté, týmto krokom sa mala odstrániť veková diskriminácia, nakoľko mladšie ženy si už teraz za vykonanie potratu na bez zdravotnej indikácie museli zaplatiť nemalé peniaze. Ak je však ministrom zdravotníctva katolícky fanatik Marek Krajčí, treba sa mať na pozore. Práve z jeho materskej strany sa viackrát objavili pokusy o ilegalizovanie potratov. Jej členmi sú ultrakatolícki fanatici, ktorí za svoj vzor považujú stredovekú katolícku cirkev a najradšej by žili v dobe, kedy žena nemala žiadne práva a musela slúžiť manželovi a samozrejme, cirkvi. Títo „obyčajní ľudia“ nenávidia moderný svet a chceli by celé Slovensko uvrhnúť do katolíckej tmy. A práve preto takéto zmeny zákonov o potratoch treba vidieť vo svetle ich nenávisti voči slobodnému mysleniu a konaniu, voči všetkému, čo robí človeka človekom. Nenávidia demokraciu, nenávidia slobodu, nenávidia slobodnú vôľu.

Úprava doteraz platnej vyhlášky v dobe, kedy minister zdravotníctva nezvláda boj s pandémiou, je len plazenie hada pod rúškom tmy. Všetci upierame pozornosť na koronakrízu a tak minister dúfal, že nová vyhláška zostane bez povšimnutia. Nezostala. Našťastie aj na slovenskej politickej scéne sa ozývajú hlasy, ktoré sú proti nej, hoci ich ultrakonzervatívni fanatici chcú umlčať. Buďme preto opatrní, pretože títo ľudia, ktorí majú bližšie k fašizmu, ako ktorákoľvek iná parlamentná strana, sa nás budú snažiť ovládnuť aj prostredníctvom zmien zákona o potratoch.

Odmietnite svoj krst

17.02.2021

V súčasnosti prebiehajúce sčítanie obyvateľstva odhalilo jeden zaujímavý fakt. Rímsko-katolícka cirkev ukázala svoj strach, čo sa už mnoho rokov nestalo. Dokonca vo svojich vyhláseniach jej predstavitelia zašli tak ďaleko, že sčítanie označujú za boj proti nej. Pravda je však taká, že sčítanie obyvateľstva je bežný štatistický nástroj využívaný [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'. Demokratický líder pripustil, že USA budú musieť poslať proti Rusku vojakov

06.05.2024 06:45, aktualizované: 09:48

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2882x
Priemerná čítanosť článkov: 1441x

Autor blogu

Kategórie

Archív